Bruidsfotografie Tilburg

Lars Sanen bruidsfotografie Tilburg staat voor je klaar als bruidsfotograaf, maar waar dien je allemaal rekening mee te houden? Bruidsfotografie is het type fotografie waarbij een bruidsfotograaf foto's maakt op een bruiloft. De naam klinkt misschien simpel, maar trouwfotograaf zijn is alles behalve dat. Je moet je voorstellen dat je een fotoshoot hebt waarbij je elke foto maar een keer mag nemen. Zo gaat dat met bruidsfotografie ook. Als je instellingen verkeerd staan, of je merkt iets te laat op, dan is het moment voorbij. De bruiloft gaat gewoon verder, en jij als trouwfotograaf hebt een belangrijk stuk gemist.

Werkwijze voor, tijdens en na de bruiloft

Als U voor mij kiest als trouwfotograaf zal ik er alles aan doen om de dag soepel te laten verlopen. Ik vind dat een goede planning en een duidelijk schema daar bij hoort. Bij deze een schema van hoe ik over het algemeen te werk ga:

 1. Ik begin altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij mij of u thuis. Hier zitten geen enkele kosten aan, en is puur om te kijken of we bij elkaar passen. Tijdens het kennismakingsgesprek schrijf ik zoveel mogelijk op over uw bruiloft, zodat wanneer we tot een samenwerking komen ik dit op de juiste manier in het contract kan verwerken. Denk hierbij aan de tijdsplanning van de dag, de locaties en het type foto's die u wilt hebben (denk aan ringfoto's, familie portretten, ceremonie foto's, groepsfoto's, voorbereidingsfoto's etc. etc.). Al uw wensen worden in het contract verwerkt, om eventuele teleurstelling te voorkomen.
 2. Tekenen van het contract. Het contract gaat via de mail, dus hiervoor hoeft geen nieuw bezoek te worden ingepland. 
 3. Als eerste vind vaak de pre-wedding shoot (love shoot) plaats. Dit kan op dezelfde dag als de bruiloft zijn, maar dit kan ook op een datum daarvoor plaats vinden. De pre-wedding shoot is altijd op een locatie naar keuze (het strand, het bos, de stad etc.)
 4. De bruiloft! Ik ben altijd ruim op tijd aanwezig om nog het een en ander door te nemen. Verder ben ik naar uw wensen opvallend, of juist onopvallend aanwezig. Natuurlijk zijn er momenten (groepsfoto's etc.) waarbij ik de leiding zal pakken om zo min mogelijk tijd van de bruiloft in beslag te nemen.
 5. Golden hour shoot. Indien dit in het pakket is opgenomen zal de golden hour shoot plaats vinden tussen 19:00 en 21:00 (afhankelijk van de tijd van het jaar). Deze shoot kan namelijk enkel plaats vinden tijdens zonsondergang. 
 6. Na de bruiloft neem ik 2 tot 6 weken de tijd (afhankelijk van het aantal foto's in het pakket) om alles te bewerken. Indien u een trouwalbum afneemt kunt u er voor kiezen om de foto's te proofen. Dit wil zeggen dat u zelf de foto's voor het album uitkiest. Natuurlijk kunt u dit ook aan mij overlaten.
 7. Aflevering van het trouwalbum, of de USB met foto's. Daarnaast blijf ik graag altijd nog even hangen om wat tips/feedback te ontvangen.

De beste resultaten behalen

 • Een goede bruidsfotograaf spreekt altijd af vóór de echte trouwdag. Dit is als kennismaking, bespreken van de wensen van de klant en het eventueel ondertekenen van een contract (+ betalen van een eventueel voorschot). Het is namelijk erg belangrijk dat er een klik is tussen de fotograaf en de klant. Je zit namelijk de hele dag met elkaar opgescheept, en het moet vertrouwd aanvoelen.
 • Zorg dat alle afspraken zwart op wit staan. Een goede bruidsfotograaf zorgt altijd voor een contract. Op deze manier zijn beide partijen juridisch gezien gedekt mocht er iets fout gaan. Middels het contract kan gemakkelijk worden terug gezien wie er fout zat, of zijn/haar afspraken niet na kwam. Uiteraard is dit niet de bedoeling, maar je weet maar nooit!
 • Zorg voor een goede voorbereiding. Zowel de bruidsfotograaf als de klant dient goed voorbereid te zijn. Als fotograaf zorg je dat al je accu's opgeladen zijn, je zorgt voor eventuele flits belichting en je zorgt dat je vooraf weet op welke locatie je foto's gaat maken. Is het hier vaak donker? Dan speelt verlichting een erg belangrijke rol. De klant dient van tevoren goed na te denken over wat hij/zij graag wil tijdens de trouwdag. Wil je dat elke bezoeker bij de ingang van het feest op de foto gaat? Vermeld dit aan de fotograaf zodat hij/zij zich hierop kan voorbereiden.
 • Zorg dat je als bruidsfotograaf niet te veel zichtbaar bent. Op deze manier zorg je voor authentieke momenten tussen het gelukkige bruidspaar.
 • Een bruiloft gaat niet alleen om de mensen. Zorg dat je als fotograaf op een bruiloft de omgeving en  sfeer in je foto's opneemt. Je kunt als trouwfotograaf niet aan komen zetten met een trouw album zonder foto van de trouwlocatie of trouw taart.
 • Wees eerlijk naar elkaar. Heb je als klant het gevoel dat het een mismatch is met de fotograaf, geef dit dan tijdig aan en vraag om extra bedenk tijd om andere opties te onderzoeken.

Waarom een bruidsfotograaf op je bruiloft?

Bruidsfotografie valt niet te onderschatten. Je kunt natuurlijk altijd de goedkope optie nemen en het je achterneefje laten doen, maar daar kun je later alleen maar spijt van krijgen. Bruidsfotografie hoeft niet duur te zijn, en met goed zoeken is er altijd een leuke trouwfotograaf bij jou in de buurt. Boek een fotograaf voor 4 uur in plaats van 8 en bespaar op de album kosten door dit zelf online in elkaar te zetten. Vaak valt er nog wel een actie op internet te vinden ook! Natuurlijk kun je ook volle bak gaan en een paar duizend euro besteden aan de 'beste' trouwfotograaf uit de omgeving. Bij bruidsfotografie bestaat er echter geen 'beste' fotograaf. Het gaat puur om het type foto's wat hij/zij maakt, en of dat jullie smaak is. Ik zelf werk graag met kleurrijke, vintage, sepia en zwart/wit foto's. Ik besteed ook veel tijd in lightroom en photoshop, en dat is waar ik mijn eigen handtekening als trouwfotograaf vandaan haal.

Bruidsfotografie pakketten


Aantal uren fotograaf

Aantal foto's

Ontmoetingen vooraf

Make up artist (visagie)

Haar stijlist (enkel i.c.m visagie)

Pre-wedding fotoshoot

Golden-hour fotoshoot

Trash the dress fotoshoot

Luxe trouwalbum

starter €600

4

100

1

Optie (+ 100,- euro)

Optie (+ 50,- euro)

Optie (+ 200,- euro)

Optie (+ 200,- euro)

Optie (+ 200,- euro)

Optie (+ 350,- euro)

bronze 

900

6

150

1

Optie (+ 100,- euro)

Optie (+ 50,- euro)

Optie (+ 200,- euro)

Optie (+ 200,- euro)

Optie (+ 200,- euro)

Optie (+ 350,- euro)

silver 

1200

8

200

1

Optie (+ 100,- euro)

Optie (+ 50,- euro)

Optie (+ 200,- euro)

Optie (+ 200,- euro)

Optie (+ 200,- euro)

Optie (+ 350,- euro)

gold 

1500

10

250

2

Optie (+ 50,- euro)

Optie (+ 30,- euro)

Optie (+ 150,- euro)

Optie (+ 150,- euro)

Optie (+ 150,- euro)

Optie (+ 300,- euro)

platina 

1800

12

300

2

Optie (+ 50,- euro)

Optie (+ 30,- euro)

Optie (+ 100,- euro)

Optie (+ 100,- euro)

Optie (+ 100,- euro)

Optie (+ 250,- euro)

ultimate

2250

14

350

3

inclusief

Inclusief

Inclusief

Optie (+ 100,- euro)

Optie (+ 100,- euro)

Optie (+ 250,- euro)

 

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Bruidsfotografie Tilburg