Beauty fotoshoot Tilburg

Beauty fotoshoot Tilburg

Voor een beauty fotoshoot in Tilburg zit je bij ons helemaal goed, maar wat is het eigenlijk? De naam beauty fotoshoot verraad het al. Tijdens een beauty shoot probeert de fotograaf 'het onderwerp' zo mooi mogelijk vast te leggen. De foto's uit een beauty shoot worden vaak commercieel gebruikt (voor bijvoorbeeld make-up bedrijven). Vaak zijn deze foto's niet erg realistisch omdat de fotograaf er naar streeft een perfecte foto te creeren. Dit gaat vaak samen met een berg fotoshop, waar afgelopen jaar overigens veel opspraak over is geweest. Toch spelen beauty fotoshoots een belangrijke rol in de huidige maatschappij, en dat zal het voorlopig nog wel blijven doen.

Op het eerste gezicht ziet een beauty foto er redelijk simpel uit. Helaas is het alles behalve dat. Er is erg veel planning vereist, en omdat de teams (fotograaf, visagie etc.) vaak door de klant worden samengesteld moet je dus je beste werk leveren met een team wat wellicht helemaal niet bij jou past. 

Tips voor de fotograaf

Als je als fotograaf een beauty fotoshoot succesvol af wilt ronden moet je met enkele zaken rekening houden:

 • Tijd is geld. Als je zorgt dat je foto's zo goed mogelijk uit je camera rollen bespaar je een berg tijd met retouchen. Ook als je het retouchen uitbesteed aan iemand anders wil je niet dat hij/zij uren kwijt is aan het corrigeren van jou werk.
 • Kies een ervaren model wie binnen het thema van de shoot past. Een onervaren model is geen probleem, maar dan moet je wel extra tijd vrijmaken voor het poseren en coachen van het model.
 • Kies de juiste belichting. Klinkt simpel, maar er zijn genoeg fotografen die een flitskop zonder filters op het gezicht van een model mikken en zachte schaduwen verwachten. Gebruik minimaal een soft box, of als je budget het toelaat, een beauty dish.
 • Kies de juiste lens. Een wide angle (18 tot 35mm) lens duwt de pixels in de foto naar achter waardoor het gezicht van je model eruit gaat zien als een foto van een schattige puppy kalender (groot hoofd, klein lichaam). Minimaal 85mm op een full frame camera is prima.
 • Breng je team tijdig op de hoogte met je moodboard. Zo kunnen zij zich ook tijdig voorbereiden op de fotoshoot.
 • Kom op tijd!!

Tips voor het model

Ook als model moet je tijdens je voorbereiding op de beauty fotoshoot met enkele zaken rekening houden:

 • Kom zonder make-up naar de shoot
 • Zorg dat je haar schoon, droog en vrij is van haarlak e.d
 • Kies voor transparante nagellak zodat de kans op een complete miss match qua kleuren uti de rest van de shoot zo klein mogelijk blijft.
 • Verwijder overtollige haartjes. Met een superscherpe lens, en superfel licht is elk haartje te zien. Zorg dat je een aantal dagen van tevoren harst om huidirritatie te voorkomen.
 • Kies voor huidskleurig ondergoed zodat het makkelijker te bewerken is mocht er per ongeluk iets te zien zijn.
 • Kies voor een strapless bh zodat je de schijn kan creeren van een topless foto, zonder daadwerkelijk topless voor de camera te staan.
 • Kom op tijd!

Zelf een beauty shoot in Tilburg?

Natuurlijk is alles veel minder streng als je zelf kiest voor een beauty fotoshoot. Natuurlijk helpt het wel als je als model rekening houd met het bovenstaande. Een studio is de perfecte plek voor een beauty shoot. De fotograaf heeft alle controle over het licht en de achtergrond, wat het eindresultaat ten goede komt. Je hoeft helemaal geen super model te zijn voor een beauty shoot, dus wees niet bang om het eens te proberen! Laat je haar en make-up doen door een vriend/vriendin en je kunt er helemaal tegenaan. Als je een goede fotograaf hebt zorgt hij voor de bewerkingen. Zo niet, dan moet hij/zij dat uitbesteden en brengt dat extra kosten met zich mee. Gelukkig ben ik zelf prima thuis in photoshop, dus is dat probleem in ieder geval opgelost. Interesse? Neem contact op met mij.