Boudoir fotografie TIlburg

Boudoir fotografie / Boudoir fotoshoot Tilburg

Boudoir fotografie is erg leuk en uitdagend, maar wat is een boudoir fotoshoot, en waar moet je rekening mee houden? Een boudoir fotoshoot is een hedendaagse term voor wat vroeger een glamour fotoshoot was. Bij een boudoir fotoshoot is het model (bedekt) naakt, of erg schaars gekleed zoals enkel het ondergoed. Bij een boudoir fotoshoot probeert de fotograaf het model op een sexy manier vast te leggen. Boudoir foto's stralen over het algemeen seks uit. Boudoir fotografie is echter niet te verwarren met pornografische fotografie. Boudoir straalt seks uit, en kan zelfs in een seksuele setting zijn, maar geslachtsdelen e.d komen vrijwel nooit op een seksuele manier in beeld. Een goed voorbeeld van hedendaagse boudoir fotoshoots zijn foto's uit de playboy. 

Is boudoir fotografie voor jou?

Uiteraard is het voor iedereen mogelijk om zijn/haar eigen boudoir fotoshoot op te zetten. Er zijn wel een aantal dingen belangrijk om te onthouden voor zowel het model als de fotograaf:

  • Lichamelijk contact (zoals het goed doen van het haar door de fotograaf) is niet verboden, maar dient altijd vooraf aangegeven te worden en mag pas plaats vinden na instemming van het model. Voel je als model niet ongemakkelijk om te vertellen dat jij dit niet fijn vind. Het model is prima in staat dit zelf te doen waar nodig.
  • Maak het niet ongemakkelijk. Juist wanneer een fotograaf het model zich makkelijker wil laten voelen door bijvoorbeeld zijn ogen dicht te doen bij een wisseling van houding bestaat de kans dat het alleen maar ongemakkelijker word. Voluit staren is natuurlijk het andere uiterste, maar er is een prima middenweg. Het model heeft echter zelf ingestemd met de boudoir fotoshoot, dus hij/zij weet dat ze (bedenkt)naakt/schaars gekleed voor de camera zullen staan.
  • Praat tijdens de fotoshoot. Voor zowel het model als de fotograaf is de stemming een stuk aangenamer als er tijdens de shoot gepraat word. Het model kan om feedback vragen, en de fotograaf kan het model sturen qua houding. Praat over je plannen voor het weekend, maar zorg ervoor dat er communicatie is. Stilte tijdens een boudoir fotoshoot, en vrijwel elke andere fotoshoot, is een doodzonde.
  • Ga professioneel om met de situatie. Natuurlijk is een fotoshoot als dit voor de eerste keer extra spannend (voor zowel fotograaf als model), toch loopt het veel soepeler als je je professioneel opstelt. Niet als een klein kind in de snoepwinkel dus.
  • Bespreek voorafgaand aan de fotoshoot de grenzen van zowel het model als de fotograaf. Leg dit zwart op wit vast (dus via email of contract) zodat er later geen onduidelijkheid bestaat.

Zelf een boudoir fotoshoot?

Je eigen boudoir fotoshoot regelen is helemaal niet moeilijk, en je hoeft er helemaal geen professioneel model voor te zijn. Bespreek van tevoren je plannen met de fotograaf en vermeld duidelijk je grenzen. Een goede fotograaf vermeld de afspraken vrijwel altijd in zijn/haar contract. Direct een boudoir fotoshoot plannen? Neem contact op met mij.