Familie fotoshoot

Familie fotoshoot

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een familie fotoshoot. Wat het is, wat je moet dragen en waar je rekening mee moet houden. Op deze manier kun je er alles aan doen om een zo mooi mogelijk resultaat neer te zetten. Uiteraard moet de fotograaf dan ook een beetje mee werken.

Wat is een familie fotoshoot?

De naam zegt het eigenlijk al. Gezellig met de hele familie naar een fotograaf en een paar mooie foto's laten maken om een herinnering voor later te hebben. Die kleine smurfen blijven natuurlijk niet eeuwig klein! Een fotoshoot met de familie is eigenlijk altijd mogelijk. Gewoon omdat het kan, of als cadeautje. Toch zitten er nog wel wat haken en ogen aan deze familie kiekjes. Er zijn een hoop zaken waar je rekening mee moet houden om het beste resultaat te krijgen.

Familie fotoshoot voorbereiden

Zonder dat je het weet gaat er erg veel werk zitten in de voorbereiding van de fotoshoot. Je dient een datum te plannen waarop iedereen beschikbaar is, en dan dien je nog te zorgen dat er niets in de tussentijd gebeurd! Als je van plan bent de foto's achteraf aan de muur te hangen is het handig vast te kijken naar je kleding in je kledingkast, en de kleuren binnen je interieur, om een mismatch met het plaatje aan de muur te voorkomen.

Kleding tips familie fotoshoot

Kleding is misschien nog wel het belangrijkste onderdeel. Om te zorgen dat jullie samen een leuk plaatje vormen zijn hier een paar kleding tips voor de familie fotoshoot. Met z'n alle een wit shirt aantrekken is leuk op een feest, maar kan tijdens een fotoshoot leiden tot veel afleiding. Daarnaast kan geheel wit of geheel zwart zorgen voor minder details in de foto's door het fenomeen wat we clipping noemen. Clipping is waar een foto 100% zwart of 100% wit bereikt (bijvoorbeeld een knal wit shirt + flitser). Details gaan hierdoor verloren en zijn moeilijk te verstellen na de fotoshoot. Kies voor kleuren die elkaar aanvullen, en niet voor matchende kleuren om de foto interessant te houden. Uiteraard bestaat de perfecte familie fotoshoot kleding niet, maar gelukkig kun je er je eigen draai aan geven.

Familie fotoshoot accessoires

Accessoires tijdens de fotoshoot kunnen zorgen voor extra swung. Zorg ervoor dat ze je kleding aanvullen, en niet als een doorn in het oog steken. Naast horloges en tasjes kun je denken aan sjaaltjes of hoedjes met een apart motiefje. Bij een goede fotograaf komt dit vaak erg goed tot zijn recht, en zorgt ervoor dat je foto wat minder 'standaard' word. Vind je het moeilijk om accessoires te vinden bij een outfit? Je kunt natuurlijk ook de stad in gaan en een paspop inclusief accessoires kopieren!

Familie fotoshoot boeken

Het boeken van je eigen familie fotoshoot gaat erg gemakkelijk via het >> contact formulier << . Ik denk graag met je mee over een leuke locatie, en bespreek altijd ruim van tevoren de plannen. Neem gerust contact met mij op voor verdere vragen en een prijs opgaven.