Fashion Fotoshoot Tilburg

Fashion fotoshoot tilburg

Fashion fotoshoot in Tilburg? Leuk! Maar wat is een fashion fotoshoot eigenlijk, en waar moet je rekening mee houden? Een fashion fotoshoot is iets wat je vaak ziet in magazines of in een (online) winkel. Bij een fashion fotoshoot gaat het vaak over de verkoop van een product. In de meeste gevallen gaat het om een kledingstuk, of accesoire van een bepaald merk. Een fashion fotoshoot bezit vrijwel altijd een verhaallijn, en bestaat vaak uit minimaal 5 foto's om de pagina's te kunnen vullen. Omdat er zoveel meer achter deze shoot zit dan enkel wat foto's schieten worden deze fotoshoots begeleid door een team. Dit team bestaat vaak uit:

  • Fashion fotograaf
  • Fashion stijlist
  • Haar stijlist
  • Make-up artiest
  • Minimaal 1 model
  • Casting regiseur
  • Props stijlist
  • Schoonheidsspecialist
  • Assistent(en)

Werkwijze tijdens een fashion fotoshoot

Nadat de fotograaf word ingehuurd licht hij/zij de fashion stijlist in. De fashion stijlist is vaak degene die bepaald wat het verhaal word, en welke kleding en setting daarbij past. Ondanks dat er een verhaal in moet zitten gaat het uiteindelijk om het product. Deze moet dan ook altijd perfect in beeld zijn, zonder dat dit teveel opvalt. 

Pas nadat het verhaal bedacht is word de rest van het team erbij gezocht. Dit gaat vaak via een casting regiseur. Hij/zij zoekt de juiste modellen, haar stijlisten, make-up artiesten en overige assistenten bij elkaar. Zorg ervoor dat je de rest van het team pas bij elkaar plukt nadat je een verhaal hebt, zodat je de juiste personen kunt casten. Als je het andersom doet moet je wellicht je verhaal aanpassen om je model geloofwaardig over te laten komen, en dat kan nooit de bedoeling zijn.

Als het hele team compleet is kun je een productie dag afspreken. Zorg dat je contracten hebt zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Hierdoor voorkom je teleurstellingen op een later tijdstip. Als laatste is het belangrijk om het veilig te spelen. Heb je 6 foto's nodig? Zorg dan dat je er 10 hebt (in verschillende settings) zodat je later kunt kiezen wat het beste bij het verhaal past.

Zelf een fashion fotoshoot in Tilburg?

Voor een magazine moet alles perfect zijn, vandaar het gehele team. Voor je eigen fashion fotoshoot is veel minder nodig. Je verzorgt zelf je haar/make-up, of laat een vriend/vriendin het doen, en gaat op zoek naar een fotograaf bij jou in de buurt. Bespreek altijd van tevoren met de fotograaf wat je in gedachte hebt zodat hij/zij weet waar hij aan toe is. Zorg ook altijd dat alles zwart op wit staat, en kies daardoor voor contact per e-mail. Zo voorkom je kosten of moeilijkheden achteraf.

Interesse in een fashion fotoshoot met mij? Neem contact op met mij ( <-- link)