glamour fotoshoot

Wat is een glamour fotoshoot?

Bij een glamour fotoshoot, of glamour fotografie horen eigenlijk enkele verschillende vormen van fotografie. Bij een glamour fotoshoot is 'het onderwerp' vaak vrouwelijk, en sexy gekleed. Tegenwoordig verstaan we onder glamour fotografie iets in de trend van een sexy model in een mooie jurk (a la Marilyn Monroe). Vroeger was dit echter anders. Vroeger verstond men onder een glamour fotoshoot een erotische fotoshoot. De foto's waren dan naakt, of bedenkt naakt. Het zien van naakte lichaamsdelen was niet het belangrijkste, gezien het nog altijd minder erotisch was dan pornografische foto's. Het echte doel van een glamour fotoshoot was het uitstralen van sex, en niet zozeer het uitvoeren daarvan. Vrouwelijke sexsymbolen werden 'cheesecake' genoemd waar mannen de naam 'beefcake' droegen. Mannelijke modellen waren echter niet erg gewild in dit genre. Tegenwoordig noemen wij dit boudoir fotografie, of bedekt naakt.

Tegenwoordig kun je dus zonder zorgen aankloppen bij een fotograaf voor een glamour fotoshoot. Belangrijk is wel om hierbij direct te vermelden wat je in gedachte had, zodat er ter plaatse geen misverstanden ontstaan.

Wil je een professionele glamour shoot houden dan heb je het volgende nodig:

  • Fotograaf
  • Fashion stijlist
  • Make-up artiest
  • Haar stijlist
  • (glamour) locatie¬†

In een glamour fotoshoot mag je alles overdrijven, maar dat hoeft niet. Er bestaan glamour foto's met enkel een mooie jurk in bijvoorbeeld een oude ballroom, maar er bestaan ook glamour foto's waarbij het gehele gezicht ondergeplakt word met diamantjes. Afhankelijk van je doel kun je het zo gek maken als je zelf wilt.

Zelf een glamour fotoshoot?

Er zijn genoeg redenen om je eigen glamour fotoshoot te houden. Heb jij binnenkort een gala? Dan wil je toch ook op je mooist worden vastgelegd? Dit kan bij jou thuis, of op locatie. Je hebt helemaal geen excuus nodig om je mooi op te (laten) maken en een mooie jurk aan te trekken voor de foto, gewoon doen! Zelfs als je jezelf wilt laten fotograferen met 100 kleuren glitters op je hoofd ben je welkom. Interesse? Neem contact op met mij.