Portretfotografie Tilburg

 

Portretfotografie Tilburg

Portretfoto's laten maken? Goed bezig, maar wat is portretfotografie eigenlijk? Portretfotografie is een fotoshoot waarbij, jawel je raad het al, portret foto's worden gemaakt. Portret foto's worden gemaakt door een fotograaf met als doel de persoon vast te leggen. Vaak is het belangrijk dat de portret foto's 'natuurlijk' overkomen. In vaktermen word hiermee bedoeld dat de persoon die gefotografeerd word zichzelf is.

Kenmerken portretfotografie

Het resultaat bij portretfotografie is elke keer anders. De ene persoon heeft het liefst lachende portret foto's, terwijl de ander liever een serieuze blik opzet. Portret foto's zijn erg persoonlijk, en het is de verantwoordelijkheid van de fotograaf om dit tijdens de portret fotoshoot zo goed mogelijk vast te leggen.

De locatie bij portretfotografie is minder belangrijk dan bij andere fotoshoots. Natuurlijk is het gaaf om een mooie bokeh (wazige achtergrond) te hebben van een mooi stuk natuur, maar dat is niet het belangrijkste bij portet foto's. Portretfotografie word vaak gedaan in een studio, waarbij de fotograaf alle controle heeft over de belichting en achtergrond. 

Belichting

Portretfotografie kan op verschillende manieren worden belicht.

  • De klassieke 3 punts verlichting bestaande uit een hoofd licht, vul licht en contour licht. Hierbij zijn er vrijwel geen (harde) schaduwen en komt het model goed los van de achtergrond
  • De 2 punts butterfly verlichting bestaande uit een hoofd licht en contour licht. Kenmerkend hieraan is dat het voorhoofd en neus altijd erg belicht zijn. Af en toe gebruikt de fotograaf voor dit soort portret foto's een reflector om de schaduwen wat zachter te maken.
  • De enkele verlichting setup. Hierbij kan een hoofdlicht of raamlicht worden gebruikt, of de fotograaf maakt gebruik van het natuurlijke licht en gaat naar buiten.

Portret foto's zijn perfect voor op je CV of gewoon als profiel foto. Eigenlijk heeft iedereen portretfotografie al eens meegemaakt zonder dit door te hebben. Denk maar eens terug aan je jaarlijkse schoolfoto's.

Zelf een portret fotoshoot in Tilburg?

Wil jij mooie portet foto's van jezelf, en wil je eens portretfotografie meemaken? Geen probleem! Als portretfotograaf maak ik mijn portret foto's het liefst buiten. Een mooie bokeh (wazige achtergrond) van de omgeving en daglicht is in een studio helaas gewoon niet na te creeeren. Voor mij geeft het een extra punch aan je foto's, en er zijn meer mogelijkheden wat betreft fotobewerking. Ook vind ik het gaaf portet foto's te schieten in bijvoorbeeld je werkomgeving. Zeker voor foto's op een CV kan het niet beter dan wat portet foto's op je werkplek. Dit laat gelijk wat meer zien over jou, en dat is uiteindelijk toch het doel bij portretfotografie. Natuurlijk is het helemaal naar eigen wens in te vullen. Heb jij liever je portet foto in een studio? Geen probleem.

Kun jij niet wachten, en wil je met mij aan de slag? Mail mij met je idee en eventuele locatie en dan spreken we een prijs af. Contact opnemen doe je hier.